Klachten

Beroepscode

In de beroepscode voor psychologen, die opgesteld is door het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels die aan het beroepsmatig handelen van een psycholoog worden gesteld. Het basisprincipe van de beroepscode is dat de psycholoog zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedraagt. De beroepscode voor psychologen 2015 van het NIP kunt u hier inzien.


Klachten

Psyche in Evenwicht staat achter het basisprincipes van de beroepscode van het NIP. Het leveren van goede zorg is het primaire doel van de praktijk. Ondanks dat kan het toch voorkomen dat u ergens ontevreden over bent. Het heeft de voorkeur dat u uw klacht eerst met ons bespreekt, zodat we samen kunnen proberen om tot een oplossing te komen. Mogelijk gaat het om misverstanden die in een gesprek opgelost kunnen worden. Vaak werkt een gesprek al heel verhelderend. Mochten we er toch niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts voor een doorverwijzing naar een andere psycholoog. Eventueel kunt u hier nagaan welke andere psychologen werkzaam zijn in de regio.

Psyche in Evenwicht is aangesloten bij de klachtenregeling van de Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP). Mocht u niet tevreden zijn over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u via mail contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de NVGzP, dhr. drs. Piet de Boer: klachten@nvgzp.nl. Hij neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Meer informatie over de werkwijze vindt u hier.